Pages

Sunday, January 6, 2013

Men at Work (Season 1)


Коледните и новогодишните празници са отлична възможност за binge watching на телевизионни сериали. Паралелно с Shameless (US version) около нова година минах и 10те 20 минутни епизода от първия сезон на Men at Work.

Men at Work, наред с Happy Endings, има най-яките opening credits! Точка!



Самият сериал е доста нискобюджетен и като концепция не предлага нищо революционно - живота на четирама колеги и близки приятели в Ню Йорк. Danny Masterson е един от четворката и е поредната звезда от "That 70's Show", който се опитва да съживи кариерата си след края на легендарното шоу (в някои от епизодите мимолетни прояви имат и други актьори познати от "That 70's Show").

Men at Work носи много от духа и чертите на ситкомите от 90-те и началото на новото хилядолетие - малък актьорски екип, сниман изцяло в закрити помещения (5-6 основни локации, където се развива действието като офис, бар, хол, спалня), плюс солидна употреба на laugh track.

Трябва да се отбележи, че сериала е насочена изцяло към мъжката аудитория. Докато търсех информация дали и кога ще има втори сезон, се начетох на оплаквания, че сериала бил скучен и шовинистичен и на никого не му се гледало сериали за дивата и често привидно груба динамика на мъжките приятелства. Точно обратното, всеки мъж, които има малка група от близки приятели, ще оцени сериала и хумора му.

Обаче...за Men at Work трябва малко търпение, първите два епизода създават усещане, че гледаш повторение на стар сериал. Действието се развива в редакция на списание, където се размятат принтирани статии и се коментират разходите за мастило и хартия за печатане на всеки брой. Като добавим и прекалената употреба на laugh track-а, който върви почти нон стоп във всички 10 епизода, е много лесно да пренебрегнеш свежия мъжкарски хумор и да зарежеш сериала...

...и така да изтървеш култови моменти, като scavenger hunt-a в последния епизод, който завършва с мисия, в която главните герои имат за цел да говорят използвайки само заглавия на песни по време на оперативка с главния редактор на списанието!

...или да не разбереш какво значи думата whorangе!

И така моята присъда е...Men at Work is good entertainment!

1 comment:

  1. най-яките opening credits! Точка! - +1! Супер са!
    Верно е 100% so90s дори само защото се развива в списание ,но е доста добър. и аз ги изгълтах бързо!

    ReplyDelete