Pages

Monday, January 14, 2013

Синове на Анархията

Знаеш, че един сериал е адски добър, когато нямаш търпение лошите, около които всъщност се върти историята, да очистят ФБР агентката и се надяваш да е по много брутален и мъчителен начин.

“Sons of Anarchy” разказва за историята на едно семейство - семейството на мото клуба “Синове на анархията”, в центъра на който пък са семейство Телър. Джема - матриархалната кралица. Джакс - Хамлет с Харли, който се опитва да бъде верен на паметта на баща си, да промени клуба си и да намери себе си (успява някъде към сезон 4). Тара - любовта на Джакс, която бавно, но сигурно се превръща в Джема. Целият клуб. 
“Синовете” е пълен със силни образи.  Опи - изгубения, Пайни - живата история, Боби - голямото сърце, Чибс - доблестния, Клей - алчния. Както във всеки добър сериал, те се променят, развиват, израстват, или поне някои от тях. И пак както във всеки добър сериал, в крайна сметка започваш да харесваш лошите, които всъщност не са чак толкова лоши. 


На моменти историята издиша, но като цяло е интересно да научите повече за байкър бандите в щатите - историята, принципите и устройството им. “Sons of Anarchy” не е реален клуб, между другото.

Сериала има 5 сезона, очакват се още два. За мен най-силен е втория, според Мартин най-слаб е третия, аз не мисля, че има слаб сезон. Кейти Сегал е велика във втори! Трудно е за вярване, че Пеги от “Женени с деца” се е превърнала в Джема. Сегал има Златен глобус за сезон 3.

Продуцент е Кърт Сътър, който всъщност е съпруг на Кейти. Сътър е извратеняк, според мен, съдейки по собствените му роли в The Shield и тук. Нещо не му е наред на човека, но прави добри сериали, като “Sons” е по-добър от  “Тhe Shield”.

No comments:

Post a Comment