Pages

Friday, March 15, 2013

The Guys on "Girls" bounce back ("It's Back" S02E08)

The Guys
Както вече казах - изпитвам остра непоносимост към героините в "Girls".

"It's back" беше като сладко отмъщение, епизод, в който силите на доброто и нормалното надделяват и nice guys don't finish last. С изключение на Рей, Адам и Чарли са се измъкнали от връзките им се жени сукуби. Сори, но и Хана и Марни* са точно такъв тип жени.

Адам - Събина вече писа за него. Признанието му за отношенията му с Хана, вярно пред непознати, беше смело, логично и много лично, някак много автентично. И донякъде обяснява и защо на моменти откровено малтретираще физически и психически Хана. Можеби, казвам можеби, Адам наистина не е толкова дистърб и не носи мрак в душата си.
Радвам се за Адам.

Рей - гласът на опита, гласът на разума. Вече писах за връзките на хора с голяма разлика във възраста. Шошана иска да купонясва, Рей предпочита да си седи у дома и да чете книга (вярно върху чаршафи с еднорози и котенца). Вече е ясно, че в дългосрочен план, Рей ще бъде нараненият в тази връзка, Шошана е тотален пубертет.

The voice of experience се справя и с истеричната Марни. 

Чарли - way to rebound, bro. Далеч от уруспията Марни, успех в кариерата. Все пак Чарли си е Чарли и ще се пропука, пак for all the wrong reasons. 

* Марни - след Адам, тя сервира второто откровение в епизода - "аз съм хубава и умна, а изведнъж всички тия загубеняци край мен са по-подреден живот и кариири." Обобщава светогледа на жените в "Girls" и ме кара да се радвам на всяка кофти секс сцена, която включва Марни.

2 comments:

  1. Чарли е тотал лузър. Без значение какъв офис има.

    ReplyDelete
  2. Мда, Рей ми е много по-симпатичен. Чарли бие на детето на хипстър и червей.

    ReplyDelete