Pages

Tuesday, February 5, 2013

More guy thoughts on "Girls"

"Girls" S02E04 - Reality Bites!
Няколко дни след като J. Maureen Henderson доста основателно разкритикува Girls, че няма нищо общо с реалния живот на типичния представител на Поколението Y, четвъртият епизод от втория сезон ("It's a shame about Ray") сервира сериозна порция reality check на всички герои.  And it felt fucking good!

Снощи си дадох сметка, че не изпитвам симпатии към нито един от героите в сериала. Даже напротив, леееко са ми противни и ги презирам, но пък не мога да отвърна очи. Всички те, с изключение може би на Рей, идват от богати семейства, завършили са скъп и престижен частен университет, и както посочва Henderson - парите никога не са проблем за тях. А да, и всички до един са доста незрели, надути и арогантни. Същият набор от герои имаме и в MTV сериала "Underemployed" , но тези на "Girls" са доста по-автентични. 

Признавам си и че познавам такива хора в реалния живот и не питая топли никак топли чуства към тях, което рефлектира и на отношението ми към героите в сериала.

Явно не съм единственият, който е набрал на мацките. Пичовете от Slate.com явно изпитват същите чуства към "Girls", защото също се чудят дали някога героите на сериала ще порастнат. 

Но да се върнем на снощния епизод:
1) За Хана "adult" е равнозначно на готвенето на вечеря и каненето на гости в квартирата. Точка!
2) Джеса винаги е била wild spirit, но не е никак трудно да си бохем и да обикаляш света, когато родителите ти явно са червиви с пари.
3) Марни - с претенции, че е нещо велико, с грандиозни планове и очаквания за кариера и живота ѝ. Ако не се държеше като total cunt (само на мен ли ми се струва, че Марни само си мисли, че има връзка с артаджията?) към бившия си, бих изпитал симпатии към нея, защото времето след университета и търсенето на истинска работа и развитие е супер тегав период.
4) Шошана живее с представи за света извадени от Космополитан.

Снощи ми се стори доста забавно, че самите герои повдигат темата за кофти секса. Никой в този сериал не прави нормален секс. Винаги е awkward, non-satisfying banging. What is wrong with you people?
В заключение ще цитирам Haglund от Slate: These are horrible people.

I second that!

No comments:

Post a Comment