Pages

Sunday, March 31, 2013

Game of Thrones S03E01



Та-дам! Тази вечер бяхме не прожекцията за фенове на премиерата на трети сезон на "Игра на тронове" за България. Което е доста яко, защото предвид часовата разлика, всъщност май го гледахме преди официалната премиера в Щатите.

Сезон три продължава точно там където свърши сезон две, без особен гръм и трясък. Ако си спомняте и началото на втория беше така и започвам да си мисля, че е търсено. 

По същество без много spoiler alerts:

- Тирион изглежда добре физически, но духът му почти го няма. Гледах няколко интервюта с Пирът Динклидж тези дни и не знам дали е защото героят му е в такъв период или просто си е такъв, но в имах усещането, че не играе, а е себе си. Интересно ми е да видя как ще се развие героят. Слабост ми е, наистина искам всичко да свърши добре за него и просто да се оттегли на някъде с героинята на Сибел Кекели и да си живеят щастливо. Заслужава го, не че това се случва в прилични на средновековието драми.

- Нищо интересно около семейство Старк. И като казвам нищо, имам предвид нищо. Вероятно заради Ариа.

-На север положението никак не е хубаво. Това за сега ми е най-безинтересната сюжетна линия, но предвид, че зимата идва тепърва, може пък да ми стане интересно този сезон. 

- И разбира се Денерис. Денерис е прекрасна и тя и драконите й стават все по-готини. Ставам й все по-голям фен, а и около нея става все по-интересно. Освен това изглежда прекрасно! Чакам да видя кой първи ще пусне копие на колието й, защото искам такова. 

В едно израчение: зимата и Денерис се приближават към Кингс Ландинг с умерена скорост, но сигурно, докато Ланистърите все повече затъват - най-вече в собствената си арогантност. 

Аз лично очаквах повече от пилотния епизод. Не много повече, но все пак. Иначе един час мина ужасно бързо и нямам търпение за целия сезон. Може да гледате "Игра на торнове" по HBO България всеки понеделник вечер. Или просто да си го свалите, да не се залъгваме, повечето от вас ще си го свалят. Не случайно е най-даинлоудвания сериал на всички времена, което HBO смятата за комплиемнт.

No comments:

Post a Comment