Pages

Monday, May 20, 2013

House of Lies - Season 2 Recap

Преди време писах за House of Lies. Вторият сезон наистина поема от точката, в която свърши първия сезон, но поема по нов път. Секси имиджът на консултанта и борбата за баланс между кариера/амбиции и семейство са оставени на задан план, но без да се посегне на ексцентричните клиенти и заплетени бизнес казуси.

В този сезон Гордън Геко и "Wall Street" елементът в сериала отстъпват място на един по-интимен поглед върху вътрешно-корпоративните борби за надмощие (corporate politics) и амбициите и страховете на тези, които обитават пространството между middle management и top executives.

Не съм сигурен, до колко тази нова сюжетна линия е заимствана от книгата на Martin Kihn, "House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You The Time", но определено ми допадна и беше достатъчна причина да си набавя книгата и скоро ще имам отговор на този въпрос.

Какво предстои в третия сезон...След тоталния разпад/климакс в последния епизод на сезон 2, не знам какво да очаквам, но съм с изострено любопитство, има толкова много въпросителни и възможности за развитие на действието и героите.

No comments:

Post a Comment