Pages

Tuesday, May 21, 2013

Banshee - Season 1 Recap


"Banshee" е амбициозен продукт на Cinemax, тв канал по-известен със софтпорн продукциите си. В духа на HBO и Showtine, Cinemax са решили да плеснат техен трилър сериал с доста цици и насилие.

На кратко Антъни Стар играе Лукас Хууд, фамозен крадец изкарал в панделата повече от 10 години, който след излизането си от панделата взима самоличността на шерифа на привидно заспалото градче Banshee в щата Пенсилвания. А да, и докато дели времето си като блюстител на реда и крадец, Хууд се опитва да си върне и мацката, която има ново семейство (съпруг прокурор, две деца, къща с двор, две коли...американската мечта).

Плакатът на сериала и opening credits къртят.



Много успешно създават усещане за мръсни тайни, неща изровени от миналото и загадки.

НО...

За съжаление сценарият е доста далеч от атмосферата и очакванията, които плаката и opening credits създават. Тайните от миналото са си там, но няма истинска мистерия и нaпрежение липсват.

Епизодите следват модела: батална сцена (як юмручен окютек), секс сцена, втора батална цена (пуцание с пистолети или пак юмручен окютек), секс сцена, сцена подготовка за фона на окютека и ебанието в следващие епизод. Болшинството от батални сцени са като от треторазреден екшън филм от зората на карирата на Арнолд Шварценегер (осебено първия и последния епизод)

През цялото време не ми стана какъв е the end game на Хууд - ок, иска да си върне мацката и да духне с кинти от крадени диаманти, но как точно я вижда тази работа. Също така, Хууд е и доста неадекватен в ролята си на шериф и не прави сериозни опити да се прикрие. 

Ролята на мацката на Хууд е поверена на Ivana Milecevic и в началото е супер объркващо защо са я дали на някой с толкова славянско излъчване.


В последствие се разбира, че героинята е дъщеря на украйнски мафиот. Хууд и мацката го изпържили на времето и за да я спаси, Хууд се оставил ченгетата да го хванат, а тя духнала с крадени диаманти...

Украинският мафиот е просто бижу. Респект за Ben Cross, който успява да надскочи всички клишета за източноевропейските мафиоти и да създаде един наистина дистърбинг герой.


The dude is plain fucking scary & disturbing. 

Ако имате свободно време и сте фен на окютека и сте ценител на хубавите цици - Banshee става да си оплатните времето.

За сега смятам да гледам и втория сезон, но сериалът си е доста посредствен.

No comments:

Post a Comment