Pages

Thursday, May 16, 2013

"Southland": Пети сезон




Имах няколко причини да съм скептична към "Southland". 

Първата е, че обичам old school полицейски сериали, уви обаче вече почти не се правят такива. Напоследък в жанра има твърде много наука или свръх естествени умения. Отделно традиционно добрите полицейски сериали се развиват или в Ню Йорк или в Чикаго, L.А. вариантите някак все не се получават, с малки изключения. Едното е „The Shield“, другото “Southland”. 


В началото нямах вяра, но бързо се запалих. Сериалът има редица качества: чудесно заснет и монтиран; много силни герои - без отявлено добри и отявлено лоши; тук там се появяват известни актьори, които обаче винаги играят противоречиви персонажи. 

Сериалът е бърз. Разказва повече за живота на детективите и униформените, но личните истории на полицаите се преплитат със случаите, по които работят.  Още в първата серия официално на преден план са образите на красивите детективи и на русия новобранец (добра роля на Бен Макензи, помните го като Раян в "The O.C."), но като най-силен се очертава Джон Купър, в ролята неизвестният Майкъл Кудлиц. И така до настоящия 4ти сезон, като междувременно през полезрението ни минават редица персонажи и актьори, дори Люси Лю. 



Особено внимание заслужава и Реджина Кинг в ролята на детектив Лидия Адамс. Ужасно ми се искаше да продължат връзката й от трети сезон, но не би. В 5ти сезон обаче положението с мъжете в живота й пак дава признаци да е интересно със завръщането на познато лице. 


Настоящият 5ти сезон стартира на 13 февруари, леко слабо според мен, но пък навакса след невпечатляващия първи епизод. А епизод 10 е направо шедьовър. 

Вероятно няма нужда да казвам, че силно препоръчвам "Southland". 

2 comments:

  1. За съжаление, това е последния сезон на сериала.

    ReplyDelete