Pages

Wednesday, February 6, 2013

How I Met Your Mother S08E14 "Ring It Up"


С малко закъснение, днес ще сервирам поредната порция хейт по адрес на HIMYM.

14ти епизод бързо смачка малкото надежда, че сериалът ще живне и следващите 8-9 епизода+цял сезон няма да има вкус на кафе за 30 стотинки от улична машина, след като с години си блъскал венти латета от Starbucks.

Ако преди няколко епизода превъплащението на Лили в Омар от The Wire беше готина заигравка и намигване към един от най-яките телевизонни сериали евър, то в този епизод сценаристите са били толкова безпомощни, че са плагиаствали безпощадно от Scrubs.

Това е сцена от Scrubs от преди няколко години:



Сценаристите на HIMYM са решили да използват темата и да ни отегчават с нея цели 20 минути. Даже не са се опитали да я доразвият, просто са я клонирали. На всичко отгоре бяха включили и част с мюзикъл, което винаги е бъз кил.

Освен, че явно са закъсали за материал, сценаристите май не знаят и какво да правят с Барни и Робин. Всички вече знаем, че "your aunt Robin did this and this and that bla bla" и явно накрая не е женена за Барни. За това и не ни пука за връзка на Барни и Робин и никакви роматични жестове с предложения на покрив, свещи и рози и публични прояви на страст няма да ни трогнат. Никой не иска да гледа една предизвестена смърт, която е и скучна. А и не им отива, нито на Барни да е толкова влюбен и грижовен, нито на Робин, която винаги е била като буца лед (кой си зарязва кучетата във ферма бе ей!)

Малко по-късно ще драсна няколко реда за последния епизод от снощи. Peace out.

No comments:

Post a Comment