Pages

Tuesday, December 18, 2012

Wedding Band

Коледното ни парти беше миналата събота. Един колега беше събрал група приятели, репетирали 3 дни и забиха с кавъри на рок парчета ("Бяла роза" в паузата просто беше тотален бъз кил :( ). Нямат име, за сега са The No Name Band.

От няколко седмици следя сериала Wedding Band. Сериалът е леко апокрифен, без известни актьори, натикан в слот събота вечер и май има всички индикации да последва съдбата на Community и Better Off Ted. Въпреки апокрифния си характер, в един от първите епизоди видяхме Меган Фокс, а в последния епизод за гратко се появи и спортния журналист/писател Bill Simmons, създател на Grantland.

The Wedding Band всъщност е група приятели музиканти, които свирят по сватби, кръщенета, погребения и всякакви други забави. Действието се развива в Сиатъл. Явно някои в градската управа е кихнал пари да пооправят имиджа на града, защото Сиатъл в сериала изглежда така:

Снимка: Георги Йонков
Вместо типичното така:
Снимка: Георги Йонков
Това е втори сериал/филм през последния месец, в които засичам слънчев и приветлив Сиатъл.

Еди е любимият ми герой в Wedding Band.


Еди е 30+ годишен, баща на две деца, жена му е полицай...и свири китара в рок група. Той е "отговорния", човекът с житейски опит. Въпреки всичко, той е съхранил рокаджийското в себе си и винаги е готов за пакости (кой зрял семеен мъж би позволил в къщата му да купонясват непознати гимназисти!)

В последния епизод, все пак блогът се казва Last Nite On, една от основните теми беше еднополовите бракове. Вярно, че действието се развива в Сиатъл, който е известен с либералните си възгледи, но трябва да се отбележи и че темата започва да се налага все по-смело мейнстрийм медиите. А и както разбрахме от изборите за президент, все повече американци са ок с еднополовите бракове. Интересно кога ще видим някой български сериал да се заеме с някоя социална кауза...

No comments:

Post a Comment