Pages

Thursday, February 13, 2014

Looking

Преди около месец HBO пусна в САЩ сериала Looking - историята на група гей приятели в Сан Франциско.Slate.com донякъде с право заклейми сериала като скучен - гей обществото и неговото (изненада) нормално (разбирай почти идентично с това на хетеросексуалните) ежедневие е скучно. Поне за страни като САЩ и Великобритания е.

Looking никога няма да се появи по Българска телевизия. Даже в близките 4-5 години няма шанс, защото не сме толерантни към различните, както много добре е отбелязал вчера Борислав.

По същата причина няма да видим хора от малцинствата (цигани, арменци, бежанци, негри, you name it) в българските сериали или ще виждаме само стереотипи. Някой тук ще каже, че медиите, дори развлекателните, трябва да се съобразяват с всеобщите нагласи. Аз бих добавил, че те имат и за задача да образоват, да рушат табута, да провокират.

Преди време писах, че е наше задължение, на хетеросексуалните, на хората от мнозинството, да разчупим бариерите и променим средата. Този клип от тази сутрин само затвърди мнението ми по въпроса:



А иначе Looking е наистина скучен, хората са обикновени, имат проблеми и мечти като на всеки друг (дъъъ, каква изненада!). Все пак сериалът предлага един интересен поглед отвътре на гей обществото и може да е много полезен за страни, в които все още не е ок един мъж да целува друг мъж на улицата.

А да...изгледах два епизода един след друг и оцелях на върлата педерска пропаганда и нищо не ми стана при вида на мъже, които се целуват.

No comments:

Post a Comment