Pages

Tuesday, August 5, 2014

More Leftovers

Както обещах в първия пост посветен на The Leftovers, дадох шанс на сериала, изгледах не 4, а цели 6 епизода.

Преполовил съм сериала и продължавам да съм силно раздвоен дали ми харесва и дали има смисъл да губя по един час на епизод.

Основният проблем на сериала е, че нищо не се случва и няма ясна посока. Това донякъде е и основният замисъл - да покаже живота на хората след голям катаклизъм. Обаче...това е скучно. Истината е , че животът продължава, въпреки липсата на отговори, болката, разочарованието. В това отношение героите и поведението им силно напомнят процесите след първата и втората световна война  и често се сещам за някои романи и герои на Ремарк.

Трябва да се признае, че The Leftovers успява да създаде една реалност, която е хем банална и позната, хем достатъчно пречупена през признамата на катаклизма, че да се вторача в героите и техните лични съдби и да се чудя аз как бих реагирал на тяхно място.

Обаче...The Leftovers дава сериозни признаци, че не знае къде отива, поне на този етап. Основната мистерия почти не се обсъжда, изтикана е на заден план...е имаме правителството, което тайно трепе култове и секти, но само толкова. Тоест продължаваме да имаме сериал с интересен сюжет, но без смислен завършек.

No comments:

Post a Comment