Pages

Thursday, April 25, 2013

Top of The Lake

Събина вече подкара темата за иностранните сериали (разбирай сериали, които не са американски или английски).

Top of the Lake е точно такъв сериал - новозеландски и е само 7 епизода. Slate.com много точно пишат, че като усещане, сериала наподабява смесица от Twin Peaks и The Killing (US версия). Аз бих добавил, че липсват само танцуващи миджити и неадекватни ченгета.

В някой отношения сериалът е доста клиширан - престъпление и грозни тайни от миналото в малък провинциален град. НО! Въобще няма да усетите клишетата, фабулата и героите грабват и държат силно. Пейзажите от Нова Зеландия никак не вредят. Краткият формат, само 7 серии, също помага - няма локуми, няма глупости, ударна доза екшън и напрежение. 

До последно не знаех какво да мисля за Johno Mitcham, изпитвах много симпатия към героя, но с оглед на цялата динамика на сериала...no more spoiler alerts here ;)

В САЩ сериалът май е бил въртян по Sundance Channels, който както подсказва името набляга на инди продукции и си позволява експерименти.

Friday, April 12, 2013

Game of Thrones: Jojen Reed


Трети сезон на "Игра на тронове", както вече разбрахме, ще вкара още дузини нови персонажи в играта. Вярно е, че те и доста бързо измират, но все пак за сега балансът е повече от положителен. 

От няколко места чух нетърпение относно Манс Райдър, но както вече казах, аз не съм чак толкова впечатлена. За сметка на това Джожън Рийд ме грабна от първия момент, даже по-бързо от колкото успя да успокои вълка.  

Момчето има пророчески сънища и дарба, с която идва да помогне на Бран Старк. Спойлър алърт: първата сцена от втори епизод със съня е страхотна. Не е ясно точно къде ще стигнат, защото нещата май са малко по-различни от в книгата. 

Ако се чудите защо ви е познат, актьорът се казва Томас Броуди - Сангстър. :)



Tuesday, April 9, 2013

The New Normal


"The New Normal" изкочи като предложение в Twitter покрай темата за гей браковете. Оказа се доста симпатичен.

На кратко, гей двойка решава да има дете и на хоризонта се появява сурогатна майка - леко white trash от Охайо, чието дете е трето поколение родено преди майката да има 18. Както супер умната и готина Шаная (самото дета) казва: "Ако някой ден реша все пак да  семейно планиране, ще съм първатав нашия род."

Така се завърта интерсна каша, в която двамата гей пича, суротагната майка, нейното дете, баба и съпруг, плюс лудата черна асистентка на един от тях, някакси стават едно голямо семейство.

"The New Normal" смила и сервира в подсладен вид основни теми на като: гей бракове, раждане на 15, отглеждане и възпитание на деца, кърмене, осиновяване, стеротипи и още, и още. Да, има вкус на много, много сладък коктейл с няколко черешки, но предвид, че е правено за тъпи американци, се е получило доста добре.

Wednesday, April 3, 2013

"Broen" Opening Credits




Мартин беше споменал веднъж за opening credits на "Men At Work", които съм съгласна, че са супер! 

Аз обаче имам нов фаворит - "Broen". Да не се бърка с "Borgen", въпреки че отново е от вълната силни датски сериали. Този път и Швеция е набъркана. 

Още съм само на 3та серия - гледането на датски сериали е трудоемко, изисква да му се отдадеш, но за сега е чудесен! 

Enjoy the Nordic feeling in the opening credits!